vuosiraportti 2021

on julkaistu

liikenteen sähköistyminen etenee hyvin

MINERAALIEN JÄLJITETTÄVYYS

EDISTÄÄ MYÖS KIERTOTALOUTTA

SUOMEN MALMIJALOSTUS OY SIJOITTAA FERROVAN OY:ÖÖN

01.10.2018

 

Suomen Malmijalostus Oy osallistuu Ferrovanin 7,5 miljoonan euron rahoituskierrokseen yhdessä Ferrovanin merkittävimpien sidosryhmien ja rahoittajien kanssa. Suomen Malmijalostus on sopimuksessa enemmistölainanantaja yhteensä 4,5 miljoonan euron rahoituksellaan. Rahoitus toteutetaan vaihtovelkakirjalainana. Ferrovan nostaa ensimmäisessä erässä 30 prosenttia lainasta.

Ferrovanin tavoitteena on perustaa metallitehdas, jossa tuotetaan vanadiinia terästuotannosta syntyvästä LD-kuonasta. Talteenotetun vanadiinin pääasiallinen käyttötarkoitus on toimia katalysaattorina kemian teollisuudessa. Uudenlaiset energian varastointiratkaisut tukevat vanadiinin kysyntää. Uusi tuotantolaitos sijoittuu Raaheen. Rakennustöiden suunnitellaan alkavan vuoden 2018 loppuun mennessä ja tehdas otetaan käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä. 

”Ferrovan on äärimmäisen kiinnostava kierrätyshanke, jossa tuotetaan vanadiinia teollisesta jätteestä. Ferrovan on loistava esimerkki siitä, miten olemassa olevan kuonan voi jalostaa arvokkaaksi tuotteeksi. Se myös osoittaa kaivosalan kehityskaaren, jossa louhittu primaarinen malmi ei ole enää ainoa mahdollinen materiaali metallin tuotantoon”, toteaa Matti Hietanen, Suomen Malmijalostuksen toimitusjohtaja.

Tiedustelut

Matti Hietanen, toimitusjohtaja, Suomen Malmijalostus

+358 40 8238806, matti.hietanen(at)mineralsgroup.fi