Finnish Minerals Group
Suomen malmijalostus

Finnish
Minerals
Group

arvoketju

Kattava sähköautojen akkujen arvoketju on pitkä ja monivaiheinen. Se kattaa niin raaka-aineiden tuottajat, käsiteltyjen materiaalien tuottajat, akkukennojen ja -yksiköiden tuottajat kuin loppukäyttäjät, jotka ovat tyypillisesti autonvalmistajia. Nopeasti kehittyvä akkuteollisuus avaa Suomelle ainutlaatuisen mahdollisuuden maksimoida raaka-aineiden arvo muodostamalla hyvin toimiva ja kattava sähköautojen akkujen arvoketju.
 

 suomalainen osaaminen kattaa koko arvoketjun
 
  • Vankka kaivos- ja prosessiteollisuuden osaaminen
  • Vahva sähkötekniikan toimiala 
  • Huomattavia koneteollisuuden ja energia-alan yrityksiä
  • Luotettava sähköverkko ja -markkina
  • Merkittäviä ICT-alan toimijoita ja palveluntarjoajia
  • Vahva kierrätykseen liittyvä osaaminen

 

suomi arvoketjun kehittämisen alkupisteenä

Suomi tarjoaa erinomaisen alustan litiumioniakkujen tuotannolle. Meiltä löytyvät kaikki tärkeät akkutuotantoon tarvittavat mineraalivarannot. Lisäksi Suomessa on jo huomattavaa akkukemikaalien tuotantoa sekä tiedossa uusia investointeja kemikaalituotannon kasvattamiseksi. Nämä tuotannon alkuvaiheen resurssit tukevat laajemman akkuvalmistuksen arvoketjun rakentamista Suomeen.

Tuotannon alkuvaiheen resurssien ja osaamisen lisäksi Suomella on käytössään runsaasti hiilidioksidipäästötöntä, Euroopan mittapuulla erittäin alhaiseen hintaan saatavaa energiaa, vankkaa insinööriosaamista sekä asiantuntijuutta.

Suomen kilpailukykyä ja vankkaa asemaa akkutuotantopaikkana tukevat myös maan liiketoiminnan vakaus, poliittinen ympäristö ja sääntely sekä suotuisa yritysverotus.  

Suomi myös tunnetaan sitoutumisestaan kestävään kehitykseen, millä on huomattava merkitys yritysten pitkäaikaisen menestyksen kannalta.

Suomen Malmijalostus Oy etsii kumppaneita, joiden kanssa investoida katodimateriaalien sekä akkukennojen tuotantoon Suomessa.