Finnish Minerals Group
Suomen malmijalostus

Finnish
Minerals
Group

Terrafame Oy

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. Rakennamme kestävää maailmaa korkealaatuisten metallituotteiden avulla. Tässä hyödynnämme erityislaatuisia etujamme – laajoja mineraalivarantoja ja bioliuotusmenetelmää – joiden ansiosta Terrafame tuottaa globaaleille markkinoille korkealaatuisia tuotteita, joilla on pieni hiilijalanjälki.

Terrafame työllistää noin 650 ammattilaista. Lisäksi teollisuusalueellamme työskentelee säännöllisesti 630 henkilöä kumppaniyrityksistämme. Terrafamen tuotantotaso on kasvanut tasaisesti jokaisella vuosineljänneksellä ja liikevaihto on kaksinkertaistunut edellisvuodesta. Käyttökate oli myös positiivinen. Vuoden 2018 ensimmäisellä puolivuotiskaudella Terrafame tuotti metallitehtaalla ennätysmäärän päätuotteitaan: 12 341 tonnia nikkeliä ja 29 104 tonnia sinkkiä.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan suunnittelu ja lupaprosessit etenevät aikataulun mukaisesti. Sähköautojen akuissa käytettävien nikkeli- ja kobolttisulfaatin lisäksi sivutuotteena saataisiin ammoniumsulfaattia, jota käytetään esimerkiksi lannoitteissa.

Suomen Malmijalostus Oy omistaa Terrafame Oy:stä  72,2 %. Se käyttää omistajavaltaa, hallinnoi valtion omistusta ja tukee liiketoimintaa Terrafamessa aktiivisen omistajuuden ja tutkimus- ja kehitystyön avulla.

Lue lisää täältä www.terrafame.fi