Akkuarvoketjun kehittäminen


Sähköautojen kasvava kysyntä haastaa akkutuotannon. Valtaosa sähköautojen akuista valmistetaan tällä hetkellä Aasiassa. Myös eurooppalaiset autonvalmistajat ovat kiinnostuneita rakentamaan paikallista akkutuotanto-osaamista. Eurooppaan jo suunniteltu akkutuotanto ei kuitenkaan riitä vastaamaan kysyntään Euroopassa.

Suomi on ainoa merkittävä litiumioniakkujen raaka-aineiden tuottaja EU:ssa. Voisimme tuottaa vuosittain raaka-aineita jopa 500 000 autoon riippuen akun kemiallisesta koostumuksesta. Tämä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet rakentaa kokonainen arvoketju aina raaka-aineista kennotuotantoon sekä uusiokäyttöön ja kierrätykseen saakka.

Missiomme ja visiomme toteutuminen edellyttää vahvaa koordinointia. Akkutoimialan tavoitteena on synnyttää kumppanuuksia ja rakentaa sähköautojen akkutuotannon arvoketju Suomeen.

Mineraalivarantojensa ansiosta Suomella on ainutlaatuinen mahdollisuus ottaa paikkansa litiumioniakkujen arvoketjussa Euroopan tasolla. Toimimme yhdessä kumppaneidemme kanssa tuodaksemme katodimateriaaleja ja kennotuotantoa Suomeen.