Akkuarvoketjun kehittäminen

 

Meillä EU:ssa tavoitteena on vähentää liikenteen päästöjä ja torjua ilmastonmuutosta. Autoteollisuuden näkökulmasta sähköautoistuminen on tähän hyvä ratkaisu, ja eurooppalaiset autovalmistavat ovat jo laajasti sitoutuneet kehittämään ja tuomaan markkinalle erilaisia sähköautomalleja. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää myös vastuullisen akkuarvoketjun rakentamista. 

Vuoden 2020 alussa tehtyjen markkina-arvioiden mukaan eurooppalaisen akkukennotuotannon odotetaan nousevan vaajassa kymmenessä vuodessa yli 400 gigawattituntiin. Tämä vastaisi noin 17 prosenttia koko maailman kennotuotannosta. 

Haluamme nostaa mineraalien jalostusastetta

Suomi EU:n ainoana litiumioniakkujen raaka-aineiden merkittävänä tuottajamaana on kiinnostunut kehittämään akkuihin perustuvaa korkean teknologian teollista tuotantoa. Luontevaa jatkoa suomalaisten mineraalien jalostukseen akkuarvoketjussa saadaan Suomen Malmijalostus Oy:n näkemyksen mukaan kumppanuuksiin perustuvasta prekursorien, katodiaktiivimateriaalien ja akkukennojen tuotannosta sekä akkuihin liittyvästä kiertotalousteollisuudesta.