05.06.2019

Kaivosseminaari19 Vuokatti 5. – 7. kesäkuuta 2019

Suomen kaivosteollisuus ja sen sidosryhmät kokoontuvat kesän alussa Kaivosseminaariin Vuokatin Katinkultaan.

Kaivosseminaari19 Vuokatti 5. – 7. kesäkuuta 2019

05.06.2019 - 07/06/2019

Kaivosseminaari19 käynnistyy kaivosekskursioilla sekä kaivosteollisuuden vaikuttajailtapäivällä, jonka puheenvuorot pureutuvat kaivosteollisuuden merkittävyyteen sekä toiminnan reunaehtoihin – lainsäädäntöön, raaka-ainevirtoihin ja niiden omistajuuteen, vastuullisuuteen sekä toimialan imagoon.

Toinen seminaaripäivä käynnistyy toimialakatsauksella sekä kaivosten investointi- ja muilla katsauksilla. Ohjelma jatkuu kaivosteknologiatarpeiden ja tarjonnan kohtaamiskeskustelulla sekä Kainuun kaivosklusteri -nostoilla. Sokerina seminaaripäivän pohjalla kuullaan Sotkamo Silverin taustatarina. Illan päätteeksi seminaarin virallinen iltajuhla juhlaillallisen ja illanvieton merkeissä. 

Kaivosseminaarin päätöspäivänä perjantaina osallistujille on vielä tarjolla tiivis aamupäiväsessio kaivosviranomaiskatsauksen ja kaivoshankkeiden sekä eri toimijoiden tilannepäivitysten parissa. Kaivosseminaari19 -tapahtuma päättyy ajatuksia herättävään Mikä on kestävää kaivosteollisuutta -paneelikeskusteluun. 

Tapahtumassa on mukana seuraavien kaivosyhtiöiden ja kaivoshankkeiden puheenvuorot: Sotkamo Silver, Terrafame, Mondo Minerals, Outokumpu Chrome Kemi, Boliden Kevitsa Mining, Nordic Gold, Keliber, FinnCobalt ja Hannukainen Mining. 

Toimitusjohtajamme Matti Hietanen puhuu seminaarissa kaivosteollisuuden vaikuttavuudesta ja kestävyydestä. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy täältä.