Skip to main content

CAM-hankkeen ensimmäiset työpaikat avautuivat

Uusia työntekijöitä etsitään lähiaikoina Suomeen perustettavaan yhteisyritykseen.

Julkaistu

12. tammikuu 2024

Kotkaan suunniteltu CAM- eli katodiaktiivimateriaalihanke on siirtymässä seuraavaan kehitysvaiheeseen, jossa tarvitaan uudenlaisia työntekijöitä. Tavoitteena on rekrytoida henkilöt Suomen Malmijalostuksen ja pörssiyhtiö Beijing Easpring Material Technologyn uuteen yhteisyritykseen, jonka perustaminen Suomeen on työn alla parhaillaan.

Ensimmäiset työpaikat ovat haettavina nyt alkuvuodesta hankkeen rekrytointikumppanin, Baronan, kautta. Tehtävistä ilmoitellaan myös tutuissa suomalaisissa rekrytointikanavissa. Uudet resurssit on tarkoitus saada mukaan hankkeeseen vuoden 2024 toiselta vuosineljännekseltä lähtien.

Rekrytointikierroksella haetaan monenlaisia osaajia

Kotkan CAM-tehdas tulee olemaan ensimmäisiä katodiaktiivimateriaalia tuottavia tehtaita Euroopassa. Tehtaan lopputuotetta tarvitaan sähköautojen litiumioniakkujen arvokkaimmat osan, katodin, valmistukseen.

”Eurooppaan on tulossa vuoteen 2030 mennessä arviolta 1300 gigawattitunnin akkukennotuotanto, mikä kasvattaa samalla katodiaktiivimateriaalin kysyntää. Jatkossa EU kannustaa arvoketjun toimijoita hyödyntämään myös yhä enemmän kierrätettyjä kriittisiä raaka-aineita, joten akkuteollisuuden kehittyminen luo ja edellyttää kiertotalouden tehostamista”, sanoo Suomen Malmijalostuksen akkuarvoketjun johtaja Timo Strengell.

Uusimpien suunnitelmien mukaan Kotkan tehdas tuottaisi alkuvaiheessa katodiaktiivimateriaalia 60 000 tonnia vuodessa. Tällä tuotantokapasiteetilla se työllistäisi suoraan noin 360 henkilöä. Ennen tuotannon käynnistämistä edessä on kuitenkin tehtaan rakentamisvaihe, joka kestää noin kaksi vuotta ja tuo työtä rakentamiseen erikoistuneille yrityksille ja työntekijöille.

Nyt avautuneessa ensimmäisessä erässä Kotkaan haetaan hallinto-, henkilöstö- sekä työterveys-, turvallisuus- ja ympäristöpäälliköt. Rekrytointeja jatketaan avaamalla lisää muutamia uusia paikkoja lähiaikoina. Myös Beijing Easpring suunnittelee lähettää mahdollisesti jo alkukesän mittaan joitain henkilöitä Suomeen jatkamaan investoinnin valmistelua.

Englannin kielen osaaminen korostuu

Hankkeen jatkovaiheessa työskentely tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia tuleville työntekijöille hyödyntää omaa osaamista ja kehittyä uudenlaisen teollisuuden tehtävissä. Hyvälle englannin kielitaidolle hankkeessa on myös kysyntää, sillä asioita täytyy pystyä käymään läpi kansainvälisessä työyhteisössä, jossa kaikki eivät ymmärrä suomea.

”Olemme tehneet yhteistyötä kumppanimme kanssa jo pidemmän aikaa ja luoneet näin luottamuksellisen suhteen. Henkilötasolla kumppanimme ovat ystävällisiä ja asiansa osaavia ihmisiä, ja uskon, että tältä pohjalta yhteistyö sujuu jatkossakin”, arvioi Timo Strengell.
 

Työnhakijoille:

Administrative Manager
HR Manager
HSE Manager

Seuraa työpaikkoja Baronan värväyssivustolta

Lisätietoa medialle:

Timo Strengell, akkuarvoketjun johtaja, Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 0407384 860

Katri Kauppila, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040569 9200

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

12. tammikuu 2024