Suomen Malmijalostus Oy on mukana rakentamassa johtavaa akkutuotannon ekosysteemiä Eurooppaan. Omistamme, johdamme ja kehitämme kaivos- ja akkualan yrityksiä, sijoitusohjelmaa sekä teknologiahankkeita. Tavoitteenamme on maksimoida suomalaisten raaka-aineiden arvo vastuullisesti. Samalla haluamme luoda kumppanuuksia, jotka vievät koko Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. 

Ajankohtaista

Suomelle suurempi rooli liikenteen arvoketjussa

17.01.2020

Euroopan hiilidioksidipäästöistä jopa 25 prosenttia on peräisin liikenteestä, kirjoittaa vierailijabloggarimme VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara. Päästötön liikenne on Suomen ja EU:n poliittisten toimijoiden ja teollisuuden yhteinen tavoite.

Lue lisää
Vastuullisuusohjelma tiivistää Suomen Malmijalostuksen kestävän kehityksen tavoitteet

15.01.2020

Yhtiön vastuullisuusohjelmassa vuosille 2020–2024 on kolme teemaa. Tavoitteiden asettamista varten saatiin hyödyllistä tietoa sidosryhmätutkimuksesta.

Lue lisää
Suomen Malmijalostus Oy valmistautuu ympäristövaikutusten arviointiin akkuarvoketjun investoinneista

03.01.2020

Suomen Malmijalostus Oy on aloittanut YVA-menettelyn valmistelun kahdesta uudesta tehtaasta, joissa tuotettaisiin litiumioniakkujen valmistuksessa tarvittavaa prekursori- ja katodiaktiivimateriaalia. YVA-menettely käynnistyy talvella 2020, jolloin YVA-ohjelma jätetään yhteysviranomaiselle.

Lue lisää
Suomen Malmijalostus vahvistaa tiimiään

25.11.2019

Suomen Malmijalostus Oy on vahvistanut tiimiään Shanghaissa ja Helsingissä. Jatkossa yksi henkilö tekee töitä yhtiölle Aasian markkinalla. 

Lue lisää

KEHITTYVÄ EKOSYSTEEMI

Sähköauton akun valmistamiseen tarvitaan arviolta 50 kiloa nikkeliä, 8 kiloa litiumia ja 6 kiloa kobolttia. Sähköautojen ja akkujen kysynnän kasvu johtaa myös raaka-aineiden kysynnän kasvuun. 

Suomi on Euroopan ainoa merkittävä sähköautojen akkujen raaka-aineiden tuottaja. Nyt tarvitsemme käytännön toimia kaivos- ja akkuteollisuuden yhteistyön vauhdittamiseksi.