Suomen Malmijalostus Oy rakentaa Euroopan johtavaa akkutuotannon ekosysteemiä. Omistamme, johdamme ja kehitämme kaivos- ja akkualan yrityksiä, sijoitusohjelmaa sekä tutkimus- ja kehityshankkeita. Tavoitteenamme on maksimoida suomalaisten raaka-aineiden arvo vastuullisesti. Haluamme luoda kumppanuuksia, jotka vievät Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. 

Ajankohtaista

Kemianteollisuus mahdollistaa vähäpäästöisen liikenteen

13.09.2019

Akku on pitkään ollut sähköautojen keskeisimpiä kehityskohteita. Kemialla ja kemianteollisuudella on annettavaa siihen, miten akuista saadaan pienempiä ja kevyempiä.

Lue lisää
Climate Cycling kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen

11.09.2019

Suomen Malmijalostus Oy osallistuu viiden hengen tiimillä Climate Cycling -tapahtumaan. Yritysten ja yhteisöjen pyöräkulkueella kiinnitetään huomiota ilmastonmuutokseen.

Lue lisää
Akkuarvoketjun rakentaminen on Euroopalle strateginen hanke

30.08.2019

Sähköautoistumisen arvioidaan vähentävän henkilöautoilusta syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Muutos vaatii kuitenkin vielä paljon työtä akkuarvoketjussa.

Lue lisää
Kaustiselle kaivos tuo tervetullutta elinkeinotoimintaa

23.08.2019

Kaustisella odotetaan Keliberin kaivoksen avaamista ja tuotannon käynnistämistä. Kunta tukee hanketta omilla toimillaan. Tiejärjestelyistä kunnanjohtajalla on pieni pyyntö valtiolle.

Lue lisää

KEHITTYVÄ EKOSYSTEEMI

Sähköauton akun valmistamiseen tarvitaan arviolta 50 kiloa nikkeliä, 8 kiloa litiumia ja 6 kiloa kobolttia. Sähköautojen ja akkujen kysynnän kasvu johtaa myös raaka-aineiden kysynnän kasvuun. 

Suomi on Euroopan ainoa merkittävä sähköautojen akkujen raaka-aineiden tuottaja. Nyt tarvitsemme käytännön toimia kaivos- ja akkuteollisuuden yhteistyön vauhdittamiseksi.