AKTIIVISTA YHTEISTYÖTÄ

Suomen Malmijalostus Oy rakentaa Euroopan johtavaa akkutuotannon ekosysteemiä. Omistamme, johdamme ja kehitämme akku- ja kaivosklusterin yrityksiä, sijoitusohjelmaa sekä tutkimus- ja kehityshankkeita. Toimintaamme ohjaa tavoitteemme maksimoida suomalaisten raaka-aineiden arvo. Haluamme luoda kumppanuuksia, jotka vievät Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja vastuullisempaa tulevaisuutta. Oletko valmis vastaamaan haasteeseen?

Ajankohtaista

EUROOPAN ENSIMMÄINEN HOPEAKAIVOS AVATAAN SOTKAMOSSA

15.03.2019

Sotkamon Hopeakaivoksella rikastetuotanto käynnistyy nyt maaliskuussa määrätietoisen vuodesta 2010 alkaneen kehittämisjakson jälkeen. Taivaljärven hopeaesiintymän löytymisestä on kulunut yhteensä lähes 40 vuotta siihen, kun rikastetoimitukset lähtevät käyntiin.  Sotkamo Silverin hopeakaivos on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Lue lisää
Liikenteen sähköistäminen avaa Suomelle uusia mahdollisuuksia

01.03.2019

Suomen taloudellinen menestys edellyttää, että pystymme kehittämään vastuullisia ja samalla kaupallisesti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Liikenteen sähköistämiseen voimme vastata rakentamalla akkutuotannon arvoketjua.

Lue lisää
Suomen Malmijalostus vahvistaa panostustaan akkumineraaleihin ja nousee Keliberin isoimmaksi omistajaksi

15.02.2019

Suomen Malmijalostus Oy jatkaa panostuksiaan suomalaisen kaivosteollisuuden ja litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseksi merkittävällä osallistumisella Keliber Oy:n osakeantiin.

Lue lisää

KEHITTYVÄ EKOSYSTEEMI

Suomi on Euroopan ainoa merkittävä sähköautojen akkujen raaka-aineiden tuottaja. Sähköauton akun valmistamiseen tarvitaan arviolta 8 kiloa litiumia, 50 kiloa nikkeliä ja 6 kiloa kobolttia. Sähköautojen ja -akkujen kysynnän kasvu johtaa myös raaka-aineiden kysynnän kasvuun.  Nyt tarvitsemme käytännön toimia akku- ja kaivosteollisuuden yhteistyön vauhdittamiseksi.