Skip to main content
Keskitymme kotimaisen teollisuuden kehittämiseen
Keskitymme kotimaisen teollisuuden kehittämiseen

Yhtiö

Keskitymme kotimaisen teollisuuden kehittämiseen

Olemme valtion erityistehtäväyhtiö

SUOMEN MALMIJALOSTUS OY on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, jonka työtä on kehittää kaivos- ja akkutoimialaa Suomessa. Yhtiömme sai nykyisen toimintamandaattinsa ja nimensä vuoden 2018 kesäkuussa. Vuosina 2015–2018 yhtiö toimi nimellä Terrafame Group Oy, jolloin se keskittyi Terrafame Oy:n emoyhtiön tehtäviin.

Tänä päivänä perustehtävänämme on maksimoida kotimaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Tämä toteutuu aktiivisen omistajuuden, jalostusarvon kehittämisen ja kestävän liiketoiminnan kautta. Samalla olemme mukana kehittämässä ekosysteemejä eli yritysten ja organisaatioiden yhteistyöverkostoja, jotka luovat uutta liiketoimintaa ja innovaatiota.

Hallinnointi tukee strategian toteutusta

Yhtiömme hallinnointi ja päätöksenteko perustuvat yhtiöjärjestykseen sekä osakeyhtiölakiin ja muuhun voimassa olevaan lainsäädäntöön. Lisäksi meitä ohjaavat valtioneuvoston omistajapoliittinen periaatepäätös, valtioneuvoston kanslian omistajaohjauksen toimiohje sekä yhtiömme hallituksen vahvistamat toimintapolitiikat ja ohjeet.

Konsernissamme on useita yhtiöitä

Suomen Malmijalostus -konserniin kuuluvat emoyhtiö Suomen Malmijalostus Oy:n lisäksi erikoiskemikaaleja tuottava monimetalliyhtiö Terrafame Oy, kaivoshankeyhtiö Sokli Oy sekä akkumateriaalihankkeita hallinnoiva Finnish Battery Chemicals Oy.

Liiketoiminta

Tavoitteena puhtaampi liikenne

Liikenteen sähköistymiseen ja energian varastointiin tarvitaan litiumioniakkuja ja akkujen valmistukseen puolestaan akkumineraaleja ja -materiaaleja. Suomen Malmijalostuksen tehtävänä on kehittää kotimaista akkuarvoketjua kokonaisvaltaisesti.

Tutustu liiketoimintaamme.