Skip to main content
Kehitämme kaivos- ja akkualaa
Kehitämme kaivos- ja akkualaa

Liiketoiminta

Kehitämme kaivos- ja akkualaa

Tavoitteena ilmastonmuutoksen hillintä

edistämme liikenteen sähköistämistä ja fossiilisista polttoaineista luopumista kehittämällä kotimaista kaivos- ja akkuteollisuutta. Tätä kautta olemme mukana tukemassa EU:n tavoitetta yltää hiilineutraaliksi maanosaksi vuoteen 2050 mennessä.

Yhtiömme on osa Suomessa toimivaa akkuekosysteemiä. Sijoittajana ja kehittäjänä olemme mukana useissa akkuarvoketjun projekteissa yhdessä kumppaneidemme kanssa. 

Käynnissä olevat hankkeemme

Kaivosteollisuuden ohella portfoliostamme löytyy jo akkukemikaalituotantoa. Kehitämme myös akkumateriaalien tuotantoon liittyviä hankkeitamme ja tähtäämme kennotuotantoon.

Portfolioyhtiömme

Terrafame Oy

Tytäryhtiömme Terrafame on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia. Uudella akkukemikaalitehtaalla jalostetaan nikkeli- ja kobolttisulfaatteja litiumioniakkujen valmistukseen.

Keliber Oy

Keliber on suomalainen kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö, jonka tavoitteena on käynnistää litiumhydroksidin tuotanto vuonna 2024. Yhtiö valmistautuu kaivostoimintaan ja litiumin jalostamiseen omalla kemiantehtaallaan.

CNGR Finland Oy

CNGR Finland valmistelee Haminaan rakennettavaa prekursorimateriaalia tuottavaa tehdasta. Tavoitteena on alhaisen hiilijalanjäljen huippumoderni tuotantolaitos.

Kehityshankkeemme

Sokli Oy

Sokli on mineraalivarannoiltaan maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen alue. Arvioimme parhaillaan Savukoskella sijaitsevan alueen koko potentiaalia ja kaivostoiminnan kannattavuutta kokonaisvaltaisesti.

Kotkan CAM-hanke

Kotkaan suunnitteilla olevan tehtaan on määrä tuottaa litiumioniakkujen valmistukseen tarvittavaa katodiaktiivimateriaalia. Kumppaninamme hankkeessa on Shenzhenin pörssissä listattu Beijing Easpring Material Technology.

Työpaikat

Kiinnostaisiko sinua tulla meille töihin?

Haluatko olla mukana luomassa Suomeen uudenlaista teollisuutta? Tutustu yrityskulttuuriimme ja yritykseemme työnantajana.

Tällaista meillä on työskennellä.