Skip to main content
Kehitämme kaivos- ja akkualaa
Kehitämme kaivos- ja akkualaa

Liiketoiminta

Kehitämme kaivos- ja akkualaa

Tavoitteena ilmastonmuutoksen hillintä

edistämme liikenteen sähköistämistä ja fossiilisista polttoaineista luopumista kehittämällä suomalaista kaivos- ja akkuteollisuutta. Tätä kautta olemme mukana tukemassa EU:n tavoitetta nousta hiilineutraaliksi maanosaksi vuoteen 2050 mennessä.

Yhtiömme on myös osa Suomessa toimivaa akkuekosysteemiä. Sijoittajana ja kehittäjänä olemme mukana useissa akkuarvoketjun projekteissa yhdessä kumppaneidemme kanssa. 

Työn alla olevat hankkeemme

Kaivosteollisuuden ohella portfoliostamme löytyy jo akkukemikaalituotantoa. Kehitämme myös akkumateriaalien tuotantoon liittyviä hankkeitamme ja tähtäämme kennotuotantoon.

Portfolioyhtiöt ja kehityshankkeet

Terrafame Oy

Tytäryhtiömme Terrafame tuottaa nikkeli- ja kobolttisulfaatteja litiumioniakkujen valmistukseen. Se tarjoaa asiakkailleen läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Keliber Oy

Keliber on kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö, jonka tavoitteena on käynnistää litiumhydroksidin tuotanto vuonna 2025. Yhtiö valmistautuu kaivostoimintaan ja litiumin jalostamiseen omalla litiumjalostamollaan.

CNGR Finland Oy

CNGR Finland valmistelee Haminaan rakennettavaa prekursorimateriaalia tuottavaa tehdasta. Tavoitteena on alhaisen hiilijalanjäljen huippumoderni tuotantolaitos.

Adven-FMG Sodium Sulphate Solutions Oy

Adven ja Suomen Malmijalostus ovat kehittäneet yhteistyössä kiertotalouskonseptia teollisuuden purkuvesien natriumsulfaatin käsittelyyn. Tavoitteena on tarjota ratkaisuja teollisuudelle palvelumallin pohjalta.

Sokli Oy

Sokli on mineraalivarannoiltaan maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen alue. Arvioimme parhaillaan Savukoskella sijaitsevan alueen koko potentiaalia ja kaivostoiminnan kannattavuutta kokonaisvaltaisesti.

Easpring Finland New Materials Oy

Kotkaan suunnitteilla olevan tehtaan on määrä tuottaa litiumioniakkujen valmistukseen tarvittavaa katodiaktiivimateriaalia. Kumppaninamme hankkeessa on Shenzhenin pörssissä listattu Beijing Easpring Material Technology.

Vaasan anodimateriaalihanke

Selvitämme mahdollisuuksia perustaa Vaasaan tehdas, joka tuottaa sähköautojen akuissa tarvittavaa anodimateriaalia. Kumppanimme hankkeessa on Epsilon Advanced Materials.

Työpaikat

Kiinnostaisiko sinua tulla meille töihin?

Haluatko olla mukana luomassa Suomeen uudenlaista teollisuutta? Tutustu yrityskulttuuriimme ja yritykseemme työnantajana.

Tällaista meillä on työskennellä.