Skip to main content

Keliber tähtää litiumhydroksidin tuotantoon

Portfolioyhtiömme Keliber on kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö, jonka tavoitteena on käynnistää tuotanto lähivuosina. Yhtiö haluaa vauhdittaa liikenteen sähköistymistä ja älykästä energianvarastointia tuottamalla akkulaatuista litiumhydroksidia Euroopan markkinalle.

Tämä on Keliber. 

Rakentamisen valmistelut käynnissä

Keski-Pohjanmaan litiummalmivarat kuuluvat Euroopan merkittävimpiin. Tällä yli 500 neliökilometrin alueella Keliberillä on hallussaan useita pitkälle tutkittuja esiintymiä. Alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet malmivarojen kasvattamiseen sekä uusien esiintymien löytymiseen.

Keliberin kaivostoiminnan on määrä sijoittua Kaustisen, Kokkolan ja Kruunupyyn alueille. Rikastamo nousee Kaustiselle, mistä spodumeenirikaste kuljetetaan yhtiön litiumkemiantehtaalle, joka on suunniteltu Kokkolan suurteollisuusalueelle. Rakentamisen valmistelevat työt on aloitettu vuonna 2022.

Kokonaismineraalivarannot

17,03 Mt

Arvioidut todetut ja todennäk. malmivarat

12,3 Mt

Litiumhydroksidin tuotantotavoite noin

15 000 t/a

Olemme Keliberin toiseksi suurin omistaja

Suomen Malmijalostus omistaa 14 % Keliberistä, ja olemme yhtiön toiseksi suurin omistaja. Vuoden 2021 omistusjärjestelyiden myötä Keliberin suurimmaksi omistajaksi nousi kansainvälinen kaivostoimintaan ja mineraalien jalostukseen keskittyvä Sibanye-Stillwater.

Vastuullisuus

Tavoittelemme vastuullista kasvua

Suomen Malmijalostus tekee sijoitukset pitkäjänteisesti kaupalliselta pohjalta ja tavoittelee tuottoa sijoituksilleen. Olemme sitoutuneet eettiseen liiketoimintaan, kantamaan vastuumme ympäristöstä ja käymään vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa.

Lue lisää vastuullisuudesta.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoa toiminnastamme? Ota yhteyttä.
Timo Kärkkäinen

Timo Kärkkäinen

sijoitusjohtaja