Skip to main content

Kotkaan suunnitellaan katodiaktiivimateriaali­tehdasta

Kotkaan on suunnitteilla katodiaktiivimateriaalia tuottava CAM-tehdas. Tehtaan suunnittelun pohjatietona on käytetty 60 000 tonnin vuosituotantoa sekä mahdollisuutta laajentaa kapasiteettia tulevaisuudessa. Toteutuessaan tehdas on merkittävä osa suomalaista ja eurooppalaista akkuarvoketjua. Ensivaiheen kapasiteetilla se työllistäisi suoraan noin 360 henkilöä.

 

Tuotteena CAM eli katodiaktiivimateriaali

Uudessa CAM-tehtaassa valmistettaisiin jauhemaista katodiaktiivimateriaalia (cathode active material), jota tarvitaan kennotehtaissa akkukennon arvokkaimman osan, katodin, valmistukseen. Kumppaninamme tehdashankkeessa on Shenzhenin pörssissä listattu Beijing Easpring Material Technology, joka on litiumioniakkujen katodimateriaalin kehittäjä, valmistaja ja toimittaja. Yhtiöllä on kaksi tuotantolaitosta Kiinassa, ja se myy tuotteitaan globaalisti.

Tavoitteena akkumateriaalitehtaiden keskittymä

Yhtenäisen akkuarvoketjun kehittäminen on Suomessa edennyt hyvin, ja Kymenlaakson hankkeet ovat olennainen osa kehitystyötämme. Kotkaan suunniteltu katodiaktiivimateriaalitehdas ja Haminaan suunniteltu prekursoritehdas muodostavat yhden Euroopan suurimman akkumateriaalitehtaiden keskittymän.

Lähekkäin sijaitsevilla akkumateriaalitehtailla on hyvät mahdollisuudet hyötyä toisistaan. Haminassa tuotettavaa materiaalia voidaan hyödyntää Kotkan tehtaan tuotannossa, mikä auttaa logistiikkakulujen ja hiilijalanjäljen hallinnassa.

Lue lisää Kotkan CAM-tehdashankkeesta.

Haluatko antaa palautetta CAM-hankkeesta?

Uutisia Kotkan CAM-hankkeesta

Uutinen / 16.05.2024

Kotkan CAM-tehtaan ympäristölupahakemus on jätetty

Osakkuusyhtiömme Easpring Finland New Materials Oy on jättänyt ympäristölupahakemuksen Kotkaan sijoittuvasta akkumateriaalitehtaasta.

Osakkuusyhtiömme Easpring Finland New Materials Oy on jättänyt ympäristölupahakemuksen Kotkaan sijoittuvasta akkumateriaalitehtaasta.

Uutinen / 12.01.2024

CAM-hankkeen ensimmäiset työpaikat avautuivat

Uusia työntekijöitä etsitään lähiaikoina Suomeen perustettavaan yhteisyritykseen.

Uusia työntekijöitä etsitään lähiaikoina Suomeen perustettavaan yhteisyritykseen.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoa toiminnastamme? Ota yhteyttä.
Timo Strengell

Timo Strengell

akkuarvoketjun johtaja