Skip to main content

CNGR Finland Oy edistämään Haminan akkumateriaalitehdasta

Uuden yrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty Thorsten Lahrs.

Julkaistu

05. toukokuu 2022

Suomen Malmijalostus ja teknologiayhtiö CNGR Advanced Material ilmoittivat loppuvuodesta 2021 perustavansa yhteisyrityksen edistämään prekursorimateriaalia tuottavan pCAM-tehtaan rakentamista Haminaan. Yhteisyritys on nyt perustettu, ja sen nimi on CNGR Finland Oy. CNGR Advanced Material omistaa uudesta yrityksestä 60 prosenttia ja Suomen Malmijalostus 40 prosenttia.

”Yhteisyritys on tärkeä askel kohti Haminan prekursoritehtaan toteuttamista. Tehtaalla on olennainen rooli eurooppalaisen akkuarvoketjun kehityksessä, ja se auttaa osaltaan hillitsemään hiilidioksidipäästöjä”, sanoo Suomen Malmijalostuksen akkutoimialan johtaja Vesa Koivisto.

Yhteisyrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty saksalainen Thorsten Lahrs, joka tulee työskentelemään pääsääntöisesti Suomessa. Hänellä on pitkä kokemus kemianteollisuudesta sekä akkumateriaalien tuotannosta globaalisti.

”Haminan tehtaasta on tulossa huippumoderni tuotantolaitos, jonka prekursorituotteella on ennätyksellisen alhainen hiilijalanjälki. Yhteisyrityksen toiminnan käynnistymisen myötä projektimme saa konkreettista uutta vauhtia”, toteaa Lahrs.

Eurooppa tuottaa tällä hetkellä vajaat seitsemän prosenttia litiumioniakkujen kennoista globaalisti ja kysynnän kasvun myötä tuotannon arvioidaan nousevan 15 prosenttiin seuraavan 10 vuoden kuluessa. Toistaiseksi Euroopassa ei kuitenkaan valmisteta prekursoria, joka on välttämätön materiaali litiumioniakkujen tuotantoketjussa.

 

Lisätietoa medialle:
Johtaja Vesa Koivisto, Suomen Malmijalostus Oy, etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi,
p. 050 453 6322

Toimitusjohtaja Thorsten Lahrs, CNGR Finland Oy, cngr.tl(at)outlook.de, p. +49 151 555 31 379

Perustermit:
Prekursorimateriaali – litiumioniakun katodiaktiivimateriaalin esiaste. Englanniksi precursor cathode active material, pCAM.

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Tämän ohella teemme kaivos- ja akkualaan liittyvää pitkän tähtäimen teknologiakehitystä. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

05. toukokuu 2022