Skip to main content

Global Battery Alliance julkisti akkupassin soveltuvuusselvityksen

World Economic Forumissa lanseeratut akkupassin prototyypit sisältävät aitoa dataa autonvalmistajilta.

Julkaistu

19. tammikuu 2023

Global Battery Alliance, jonka jäsen Suomen Malmijalostus on, julkaisi ensimmäisen soveltuvuusselvityksen akkupassista World Economic Forumin vuotuisessa tapaamisessa Davosissa 18.1.2023.

Akkupassien prototyypeissä on Audilta ja Teslalta saatuja tietoja mm. akun teknisistä ominaisuuksista, materiaalien alkuperästä ja esimerkiksi GBAn vastuullisuusmittareihin kuuluvista kasvihuonekaasu-, ihmisoikeus- ja lapsityövoimamittareista. Akkupassi antaa kuluttajille tietoa ostopäätösten tueksi ja edistää vastuullista hankintaa ja valmistusta alalla tulevaisuudessa.

Kaivosalan toimijana olemme ylpeitä siitä, että portfolioyhtömme tuottavat tai suunnittelevat tuottavansa vihreään siirtymään tarvittavia materiaaleja, joihin kuuluvat myös akuissa käytettävät metallit ja kemikaalit. GBAn jäsenenä olemme mukana tukemassa kestävän, kiertokulkuisen ja vastuullisen akkuarvoketjun kehittymistä aina kaivokselta kierrätykseen saakka. Sähköautojen määrän kasvaessa jatkuvasti on yhä tärkeämpää, että pienennämme akkuarvoketjuun liittyviä riskejä. Olemme vahvasti sitoutuneita toimimaan vastuullisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

”Suomen Malmijalostus on ollut mukana GBA:n työryhmissä, ja on hienoa nähdä, kuinka yksi akkupassin kehityskaaren virstanpylväs on nyt saavutettu. GBA ja sen jäsenet ovat yhteistyössä tehneet merkittäviä ponnistuksia kehitystyössä. Olemme nyt askeleen lähempänä kyvykkyyttä mitata, seurata, jäljittää ja kehittää akkuarvoketjun toimintaa ja suorituskykyä maailmanlaajuisesti yhteisten sääntöjen ja ohjeiden mukaan”, kertoo Suomen Malmijalostuksen toimitusjohtaja Matti Hietanen.

GBA on maailman suurin yhteistyöfoorumi, jonka tavoitteena on rakentaa vastuullinen akkuarvoketju. Foorumissa on yli 130 julkisen ja yksityisen sektorin organisaatiota akkualalta.

Lisätietoa:

Global Battery Alliancen tiedote 18.1.2023

Global Battery Alliancen Battery Passport -sivut

Sini Eskonniemi, Vice President, Innovation and Technology Development
firstname.lastname(at)mineralsgroup.fi, +358 40 753 5509

  


Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

19. tammikuu 2023