Skip to main content

Kotkan naapuritilaisuus keräsi runsaasti osanottajia

Kotkassa järjestettyyn akkumateriaalihankkeen naapuritilaisuuteen osallistui noin 80 henkilöä.

Julkaistu

12. joulukuu 2022

Kotkan Keltakallion katodimateriaalitehdasta koskevan hankkeen lähinaapureille järjestettiin torstaina 8.12.2022 tilaisuus, jossa oli mahdollisuus kuulla non-stoppina hankkeen ajankohtaisista asioista ja keskustella projektissa työskentelevien kanssa. Suomen Malmijalostuksen lisäksi paikalla oli kehitysyhtiö Cursorin ja Kotkan kaupungin väkeä kertomassa töiden etenemisestä. 

Tilaisuuden alustuspuheenvuoroissa kerrottiin tehtaan toiminnasta, tehdastontin tasaustöistä ja alueen kaavatilanteesta sekä siitä, miten tehdas näkyy lähiympäristössä. Keskustelua herättivät mm. vesienhallinta, melu ja liikenne sekä Suurojaan ja Nummenjokeen mahdollisesti kohdistuva rasitus.

“Meille on erittäin tärkeää olla aktiivisesti yhteydessä hankkeen välittömässä vaikutuspiirissä oleviin naapureihin. Haluamme ylläpitää hyvää keskusteluyhteyttä paikallisiin asukkaisiin ja olla toimijana mahdollisimman helposti lähestyttävä. Kaikki tehtaan toiminnassa muodostuvat vesijakeet tullaan käsittelemään hallitusti, ja tavoitteenamme on minimoida mahdolliset vaikutukset ympäröiviin vesistöihin, kertoo Kymenlaakson tehdashankkeiden projektijohtaja Timo Strengell.

Naapuritilaisuuksia ja muita infotilaisuuksia järjestetään säännöllisesti hankkeen edetessä. Kaavoituksiin liittyviä infotilaisuuksia järjestää Kotkan kaupunki.
 

Lisätietoa:

Projektijohtaja Timo Strengell, etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040 738 4860

Lue myös: 

Kymenlaakson tehdashankkeet tuovat huomattavia talousvaikutuksia


Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi