Skip to main content

Kymenlaakson tehdashankkeiden urakoitsijarekisteri avattu

Haminan ja Kotkan tehdashankkeiden tulevista töistä kiinnostuneet urakoitsijat voivat nyt ilmoittautua projektihenkilöstön käytössä olevaan urakoitsijarekisteriin.

Julkaistu

27. tammikuu 2023

Haminaan ja Kotkaan suunniteltujen akkumateriaalitehtaiden toteuttamisesta vastaavat Suomen Malmijalostuksen ja sen liikekumppaneiden yhteisyritykset. Haminan tehdashanketta varten on jo perustettu yhteisyritys CNGR Finland Oy ja Kotkan hankkeessa neuvotellaan yhteisyrityksen perustamisesta.

Tehdashankkeissa aletaan nyt kerätä perustietoja työmahdollisuuksista kiinnostuneista palveluntarjoajista ja laitetoimittajista. Näiden rekisteriin antamat tiedot tulevat hankkeissa työskentelevien projektihenkilöiden käyttöön. Palveluita ja laitteita tarjoavien yritysten kanssa käytävistä neuvotteluista, valinnoista ja yhteistyösopimusten tekemisestä vastaavat Suomen Malmijalostuksen ja sen kumppaneiden perustamat yhteisyritykset.

Rekisteri tarjoaa mahdollisuuden ilmoittautua myös suoraan Suomen Malmijalostuksen toimittajaksi. Yhtiömme mahdolliset toimeksiannot eivät kuitenkaan koske tehdashankkeita vaan lähinnä erilaisia kehitystehtäviä, jotka voivat liittyä esimerkiksi tutkimukseen. Suomen Malmijalostus ei siis yhtiönä rakennuta tehtaita eikä tule hoitamaan tehtaiden operatiivista toimintaa.

Muistathan tilaajavastuulain vaatimukset

Haminan ja Kotkan tehdashankkeissa tullaan alkuvaiheessa keskittymään maanrakennukseen ja jatkossa rakentamisen ja asentamisen palveluiden hankintaan. Näiden lisäksi ennakoimme, että hankkeissa tarvitaan erilaisia kunnossapitoon, huoltoon, logistiikkaan ja varastointiin liittyviä palveluita. Toiminnassa olevissa tehtaissa hyödynnetään aikanaan kiinteistö-, vartiointi-, siivous- ja IT-palveluiden toimittajia.

Tilaajavastuulaki asettaa mm. veroihin ja työnantajavelvollisuuksiin liittyviä vaatimuksia, jotka yhteistyöstä kiinnostuneiden urakoitsijoiden on täytettävä. Mikäli yrityksenne on kiinnostunut tarjoamaan palvelua Suomen Malmijalostukselle, kannattaa tutustua myös verkkosivustoltamme löytyviin palveluiden ja tavaroiden toimittajille suunnattuihin vastuullisuusperiaatteisiin.

Lisätietoa:

Klikkaa tästä urakoitsijarekisteriin

Suomen Malmijalostuksen yritysvastuun periaatteet palveluiden ja tavaroiden toimittajille


Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

27. tammikuu 2023