Skip to main content

Sanja-Maria ja Atte tarttuivat kesätöihin

Suomen Malmijalostukseen on palkattu kaksi kesäharjoittelijaa, jotka ovat aloittaneet työt etänä.

Julkaistu

22. toukokuu 2020

SUOMEN MALMIJALOSTUS OY haki alkuvuodesta kahta kesäharjoittelijaa työskentelemään investointien ja teknologiakehityksen tehtävissä. Hakemusten ja haastatteluiden perusteella töihin palkattiin Sanja-Maria Olli ja Atte Jortikka. Molemmat ovat aloittaneet työnsä toukokuun alussa.

Sanja-Maria Ollin tavoitteena on viedä kemian opinnot päätökseen Oulun yliopistossa alkusyksyyn mennessä. Lopputyö hänellä on jo valmiina, ja se käsittelee kiinteän elektrolyytin litiumioniakkujen haasteita ja mahdollisuuksia. Atte Jortikka puolestaan opiskelee laskentatoimea ja rahoitusta Handelshögskolanissa, ja hänellä on vuoden verran opintoja jäljellä.

Molemmat nuoret ovat aloittaneet etänä. Töitä on määrä jatkaa elokuun lopulle.

”Töihin orientoituminen on käynnistynyt mielestäni hyvin. Ihmiset ovat olleet erittäin mukavia, kannustavia ja neuvoneet työtehtävien alkuun”, kuvailee Sanja-Maria.

”Olen päässyt heti tekemään töitä oikeassa projektissa, ja perehdytys hoituu Teamsin kautta”, kertoo Atte.

Kesätyöntekijöistä kilpaillaan työnantajien kesken joka vuosi niin tarjolla olevien työtehtävien kuin mielikuvien avulla.

Sanja-Maria on kiinnostunut juuri akkuteollisuudesta ja kertoo nähneensä harjoittelupaikan mahdollisuutena työllistyä alalle, jolla on tulevaisuutta. Tänä kesänä hän odottaa näkevänsä, miten pääsee kehittymään työssään.

Atelle oli tärkeää, että työnkuva oli kiinnostava ja vastasi opintoja. Tulevia kuukausia hän pitää ainutlaatuisena mahdollisuutena syventyä kaivos- ja akkualaan. Samalla tavoitteena on päästä hyödyntämään ja jalostamaan yliopistossa opittuja taitoja käytännössä. 

Julkaistu

22. toukokuu 2020