Skip to main content

Suomen Malmijalostus Global Battery Alliancen jäseneksi

Suomen Malmijalostus on liittynyt maailmanlaajuiseen yhteistyöfoorumiin, joka kehittää akkualan vastuullisuutta ja yhteisiä standardeja.

Julkaistu

12. toukokuu 2022

Suomen Malmijalostus on liittynyt Global Battery Alliancen (GBA) jäseneksi. GBA on vuonna 2017 perustettu yhteistyöfoorumi, jonka tavoitteena on rakentaa vastuullinen akkuarvoketju vuoteen 2030 mennessä. Foorumin yli 100 jäsentä ovat akkualan yrityksiä, tutkimusorganisaatioita, kansainvälisiä organisaatioita ja kansalaisjärjestöjä. Ohjaavien periaatteidensa mukaisesti GBA pyrkii edistämään akkuarvoketjun vähähiilisyyttä sekä turvaa ihmisoikeuksia ja vastuullista talouskehitystä.

Foorumi hyödyntää kumppanuuksia, joista ensimmäisen tavoitteena on luoda maailmanlaajuinen akkupassi. Se tarjoaisi yhteiset kriteerit ja datan arvoketjun läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden vahvistamiseksi. Toinen hanke liittyy kriittisten mineraalien toimitusketjujen vastuullisuuden parantamiseen.

GBA on jo toteuttanut kobolttia koskevan kumppanuuden Responsible Mineral Initiative -aloitteen kanssa luodakseen puitteet koboltin artesaani- ja pienkaivostoiminnalle sekä poistaakseen lapsityövoiman arvoketjusta. GBA käsittelee myös nousevien talouksien kysymyksiä, jotka liittyvät energian saatavuuteen, lyijymyrkytysten vähentämiseen sekä kiertotalouden edistämiseen.

”Uskomme, että GBA tulee olemaan tärkeimpiä toimijoita, joka luo yhteisiä maailmanlaajuisia vertailukohtia, sääntöjä ja mittaristoja vahvistamaan akkualan arvoketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Jäsenyyden myötä pääsemme osallistumaan akkupassin ja muiden alan standardien kehittämiseen sekä osallistumaan maailmanlaajuiseen päätöksentekoon. Jäsenyys auttaa meitä myös löytämään samanmielisiä kumppaneita sekä ymmärtämään alan toimijoiden tavoitteita ympäri maailman. GBA:ssa ei ole aiemmin ollut suomalaisia yrityksiä mukana, joten liittymisemme siihen on hyödyksi koko suomalaisen akkualan tulevaisuudelle”, Suomen Malmijalostuksen kehityspäällikkö Jani Adolfsson-Tallqvist sanoo.

”Toivotamme Suomen Malmijalostuksen lämpimästi tervetulleeksi GBA:han ja odotamme innolla yhteistyötämme, jossa tavoitteena on kestävä, läpinäkyvä ja jäljitettävä akku arvoketju”, toteaa Global Battery Alliancen johtaja Inga Peterson.

Lisätietoa:

Vieraile tästä Global Battery Alliancen verkkosivuilla

Julkaistu

12. toukokuu 2022