Skip to main content

Suomen Malmijalostus luopui Sotkamo Silverin omistuksesta

Yhtiö on myynyt kaikki omistamansa Sotkamo Silver AB:n osakkeet.

Julkaistu

18. joulukuu 2020

Suomen Malmijalostus Oy on myynyt 2,0 prosentin omistusosuutensa Sotkamo Silver AB:stä pörssikaupoilla. Myynnin myötä Suomen Malmijalostus keskittyy isompien kaivosalan omistustensa hoitamiseen sekä akkuarvoketjun investointien valmisteluun.

Sotkamo Silverin osakkeet siirrettiin Tesiltä Suomen Malmijalostukselle vuonna 2018. Sen jälkeen Suomen Malmijalostus on merkinnyt Sotkamo Silverin osakkeita omistusosuutensa mukaisessa suhteessa yhtiön keväällä 2020 järjestämässä julkisessa osakeannissa.

Sotkamo Silver hallinnoi ja kehittää hopea-, kulta-, sinkki- ja lyijyesiintymiä. Yhtiön päähanke on Sotkamossa sijaitseva Hopeakaivos, joka aloitti tuotannon maaliskuussa 2019.

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Matti Hietanen, p. 040 8238 806, matti.hietanen(at)mineralsgroup.fi

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Tämän ohella teemme kaivos- ja akkualaan liittyvää pitkän tähtäimen teknologiakehitystä. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

18. joulukuu 2020