Skip to main content

Suomen Malmijalostus pohjusti vuonna 2023 suurhankkeiden toteutusta

Vuosiraporttimme vuodelta 2023 on julkaistu verkkosivustollamme.

Julkaistu

28. maaliskuu 2024

Kaivos- ja akkualan merkitys eurooppalaisen teollisuuden kehittämiselle on kasvanut sekä ilmastonäkökulmasta että muuttuneen maailmantilanteen vuoksi. Sähköinen liikenne lisää kriittisten mineraalien tarvetta, ja omavaraisuuden turvaamiseksi on tärkeää rakentaa tuotantoa Eurooppaan. Suomen Malmijalostus edisti vuoden aikana kaivos- ja akkualan investointihankkeita eri puolella Suomea.

Suomen Malmijalostus -konsernin liikevaihto oli 561,1 miljoonaa, tilikauden tulos -10,6 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 1,4 miljardia euroa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Suomen Malmijalostuksen lisäksi monimetalliyhtiö Terrafame Oy, kaivoshankeyhtiö Sokli Oy sekä akkuteollisuushankkeiden projektiyhtiö Finnish Battery Chemicals Oy. Emoyhtiö Suomen Malmijalostuksen tilikauden tulos vuodelta 2023 oli -3,5 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 707,5 miljoonaa euroa.

Yhtiökokouksessa 28.3.2024 Suomen Malmijalostus Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jan Lång ja varapuheenjohtajaksi Olavi Huhtala. Hallituksen jäseninä jatkavat Ilpo Korhonen ja Jukka Ohtola. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Riku Kytömäki, Taru Uotila sekä 1.6.2024 alkaen Ilona Lundström.

Yhtiökokouksessa käsiteltiin myös yritysvastuuasiat, tilinpäätös sekä palkitsemispolitiikka ja johdon palkitseminen.
 

Lisätietoa:

Tutustu tästä vuoden 2023 vuosiraporttiin

Toimitusjohtaja Matti Hietanen, Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040 823 8806

Viestintäjohtaja Katri Kauppila, Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040 569 9200

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

28. maaliskuu 2024