Skip to main content

Suomen Malmijalostus Rare Earth Industry Associationin jäseneksi

Organisaation tavoitteena on yhdistää teollisuuden, politiikan ja tieteen osaamista ja luoda puitteet harvinaisten maametallien alan innovaatioille.

Julkaistu

13. huhtikuuta 2023

Suomen Malmijalostus on liittynyt Rare Earth Industry Associationin (REIA) jäseneksi. REIA on vuonna 2019 perustettu globaali, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka jäsenet koostuvat harvinaisten maametallien arvoketjutoimijoista sekä niiden hyödyntämiseen tähtäävistä tahoista. Tällä hetkellä yhdistyksellä on maailmanlaajuisesti yli 70 jäsentä.

REIAn visiona on palvella ja edistää harvinaisten maametallien arvoketjun kestävää sekä vastuullista kehittämistä, ja tavoitteena on koota parhaita käytäntöjä ja elinkaaritietoa, jotta harvinaisten maametallien alalla voidaan muodostaa yhteinen näkemys kiertotalouden kehittämisestä.

“Olemme kehittämässä maailman mittakaavassa merkittävää REE-esiintymää Soklissa. Pystyäksemme saavuttamaan parhaan mahdollisen kaupallisen potentiaalin mahdollisimman vähäisillä ympäristövaikutuksilla tarvitsemme yhteistyötä johtavien REE-toimijoiden kanssa. REIAn kansainvälinen verkosto tarjoaa hyvät mahdollisuudet löytää meille oikeat kumppanit molemminpuoliseen arvonluontiin”, sanoo Jani Kiuru, Raaka-aineiden liiketoiminta-alueen johtaja Suomen Malmijalostuksesta.

”Tällä hetkellä suuria haasteita teollisuudelle ovat toimitusvarmuus ja saatavuus strategisissa raaka-aineissa, kuten harvinaisissa maametalleissa. Niitä tarvitaan uusiutuvien ja matalan hiilijalanjäljen teknologioissa, jotka edistävät vihreää siirtymää. Jäsenyytemme kautta pystymme vaikuttamaan läpinäkyvän ja vastuullisen eurooppalaisen REE-arvoketjun rakentamiseen omien raaka-ainevarantojemme avulla”, toteaa Jani Adolfsson-Tallqvist, Suomen Malmijalostuksen REE-liiketoiminnan kehittämisestä vastaava projektipäällikkö.

“Suomen Malmijalostuksen jäsenyys vahvistaa REIA:n verkostoa ja tietoa eurooppalaisesta raaka-ainepotentiaalista. Suomen Malmijalostuksella on merkittävä potentiaali edistää Euroopan toimitusvarmuutta REE-arvoketjun raaka-aineissa”, sanoo REIA:n johtaja Badrinath Veluri.

Lue lisää REIAsta

REIAn logo.

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

13. huhtikuuta 2023