Skip to main content

Teetämme vanhojen rakennusten purku- ja kunnostustöitä Soklissa

Suomen Malmijalostus siistii ympäristöä Soklin kaivospiirillä.

Julkaistu

12. elokuu 2021

Suomen Malmijalostus on aloittanut Soklin kaivospiirillä Savukoskella vanhojen rakennusten purkutyöt. Rakennuksia puretaan päätukikohdan ja koerikastamon alueilta. Lisäksi koerikastamon ja murskaamon sisätiloista tyhjennetään vanhaa laitteistoa ja poistetaan sähkövedot sekä putkistot. Osa rakennuksista kunnostetaan hyötykäyttöön. 

”Soklin kaivosesiintymää on tutkittu 1960-luvun lopulta lähtien. Kaikki vuosien mittaan tehty työ on edellyttänyt myös erilaisten rakennusten perustamista ja laitteistojen asentamista. Nyt kun kaivoshankkeen oikeudet ovat siirtyneet Suomen Malmijalostuksen omistamalle Sokli Oy:lle, yksi ensimmäisiä tehtäviämme on huolehtia alueen ympäristöstä ja turvallisuudesta”, sanoo Soklin projektipäällikkö Pasi Heino.  

Purku- ja kunnostustöitä hoitaa urakoitsija, ja tavoitteena on saada työt päätökseen syyskuun 2021 loppuun mennessä. 


Lisätietoa:
Projektipäällikkö Pasi Heino, p. 050 553 5032, pasi.heino@mineralsgroup.fi 
 

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Tämän ohella teemme kaivos- ja akkualaan liittyvää pitkän tähtäimen teknologiakehitystä. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

12. elokuu 2021