Skip to main content

Terrafamen nikkelisulfaatin hiilijalanjälki 60 % matalampi kuin tavanomaisilla tuotantoteknologioilla

Tytäryhtiömme torjuu ilmastonmuutosta keventämällä liikenteen hiilijalanjälkeä vastuullisesti tuotettavilla akkukemikaaleilla.

Julkaistu

18. syyskuu 2020

TERRAFAMEN tuotantoprosessilla yhden nikkelisulfaattikilon tuottamisen hiilijalanjälki on 1,75 kg CO2e(1, kun se nikkelisulfaatin valmistuksessa keskimäärin on 5,4 kg CO2e.(2 

Bensiinikäyttöisen henkilöauton ajokilometreinä mitattuna tämä tarkoittaa sitä, että Terrafamen tuottaman yhden nikkelisulfaattikilon hiilijalanjälki vastaa 10 ajokilometriä verrattuna 30 ajokilometriin nikkelisulfaatin tuotannossa keskimäärin.(3 

Kun sähköautojen akuissa käytetään Terrafamen tuottamaa nikkelisulfaattihexahydraattia, säästöt hiilidioksidipäästöissä vastaavat vuositasolla yhteensä 3 400 miljoonaa ajokilometriä bensiinikäyttöisellä autolla eli noin 85 000 kertaa maailman ympäri. 

Terrafame siirtyy pian jalostusketjussa eteenpäin ja aloittaa akkukemikaalien tuotannon vuoden 2021 alkupuolella.
 Varmennettu(4 elinkaarianalyysi osoittaa, että Terrafamen nikkelisulfaattihexahydraatin hiilijalanjälki on yli 60 prosenttia matalampi kuin tavanomaisilla tuotantoteknologioilla tuotetulla nikkelisulfaatilla. 
 Terrafamen bioliuotukseen perustuva tuotantoprosessi käyttää nikkelisulfaatin valmistuksessa noin 90 prosenttia vähemmän sähköä ja lämpöenergiaa kuin nikkelisulfaatin valmistus keskimäärin.(5 
 Terrafamen yhdelle teollisuusalueelle sijoittuva integroitu tuotanto omasta kaivoksesta akkukemikaaleiksi on ainutlaatuisen energiatehokas kokonaisuus, joka tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

 

Lisätietoa:
Klikkaa tästä Terrafamen uutiseen
 

1) CO2e eli hiilidioksidiekvivalentti kuvaa eri kasvihuonekaasupäästöjen yhteenlaskettua ilmastoa lämmittävää vaikutusta.
2) Terrafamen nikkelituotteiden elinkaarianalyysi, Sphera Solutions GmbH, elokuu 2020.
3) Gaia Consulting Oy.
4) Terrafamen nikkelituotteiden elinkaarianalyysi
raportin on varmentanut Prof. Dr. Matthias Finkbeiner, Technical University of Berlin, Saksa, syyskuu 2020.
5) Life Cycle Assessment of Nickel Products, Nickel Institute, May 2020.

Julkaistu

18. syyskuu 2020