Skip to main content

Teuvo Karpeekille Suomen Leijonan ansioristi

Tasavallan presidentti on myöntänyt työntekijällemme Teuvo Karpeekille Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristin 55 vuoden ansiokkaasta palveluksesta Sokli-projektien parissa.

Julkaistu

08. joulukuu 2022

Karpeeki toimii kaivosalueen valvojana Soklin kaivoshankkeessa Savukoskella. Hän aloitti Soklissa vuonna 1968 timanttikairausapumiehenä. Hän on työskennellyt myös lohkareen etsinnässä, maasto- ja geofysikaalisissa mittauksissa, kairauksen valvonnassa ja erilaisissa työnvalvonnan tehtävissä.

Karpeekin mukaan työskentely on muuttunut ensi päivästä niin huomattavasti, että sitä ei voi vähillä sanoin kertoa. Kokemusta on tullut joka päivä lisää ja pitkän uran varrelle on mahtunut erilaisia kohtaamisia. 

"Soklissa on ollut myös monenlaisia arvovaltavierailuja, joissa toimin isännän ja emännän roolissa. Eräässä kahvittelutilaisuudessa kysäisin vieraalta, että vieläkö se tyttö ottaa lisää kahvia. Jälkeenpäin selvisi, ettei hän ollutkaan jonkun toisen vierailijan tyttö, vaan kansanedustaja. Tapaus herätti hilpeyttä - vissiin toiset arvelivat, että nämä ovat vanhoja tuttuja", Karpeeki kertoo. 

"Tunnen olevani arvostettu työntekijä Soklissa. Kiitokset kunniamerkistä."

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

08. joulukuu 2022