Skip to main content

Toimitusjohtaja Matti Hietanen Akkuteollisuus ry:n puheenjohtajaksi

Suomessa toimivat akkualan yritykset ovat perustaneet etujärjestön, johon liittyi ensivaiheessa 9 yritystä.

Julkaistu

16. tammikuu 2023

Akkuteollisuus on Suomessa voimakkaasti kasvava ala, ja eri puolilla maata on jo käynnissä useita ison mittaluokan hankkeita. Yhteiskunnan sähköistyminen ja kansallinen akkustrategia vauhdittavat investointeja Suomeen, mistä löytyy myös akkuteollisuuden kannalta tärkeimpiä mineraaleja. Lisäksi Suomella on tarjota uusiutuvaa energiaa ja huippuluokan osaamista.

Alan edunvalvontaa tehostamaan on 16.1.2023 perustettu etujärjestö, Akkuteollisuus ry, jonka ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Suomen Malmijalostuksen toimitusjohtaja Matti Hietanen.

Hietasen mukaan akkuteollisuus on tunnistettu globaalisti merkittäväksi alaksi, jonka avulla voidaan leikata liikenteen ja energia-alan päästöjä sekä luoda työtä ja talouskasvua.

– Olemme Suomessa lähteneet rivakasti kehittämään alan teollisuushankkeita, jotka pystyvät kilpailemaan alhaisessa hiilijalanjäljessä maailman kärkipaikoista. Toteutuessaan nämä hankkeet ja akkujen valmistuksen edellyttämä moderni kaivosteollisuus tuovat Suomelle kipeästi tarvittavan loikan talouskasvuun ja vahvistavat eurooppalaista teollista autonomiaa. Käsillä olevien mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää investointeja koskevien lupaprosessien sujuvoittamista, hyvää kustannuskilpailukykyä, korkeatasoista infrastruktuuria sekä osaamisen kehittämistä yhteistyössä teollisuuden kanssa, sanoo Hietanen.

Toimitusjohtajaksi on nimitetty Pia Vilenius

Akkuteollisuus ry:n perustamiskokouksessa järjestön toimitusjohtajaksi nimitettiin Pia Vilenius Kemianteollisuus ry:stä. Uusi järjestö kuuluu Kemianteollisuus ry:n liittoperheeseen.

– Akkuteollisuus ry päätettiin perustaa tehostamaan voimakkaasti kasvavan alan edunvalvontatyötä. Kemianteollisuudessa on jo muutaman vuoden ajan toiminut Akkuryhmä, ja nyt oli hyvä hetki virallistaa edunvalvonta uuden yhdistyksen kautta. Uusien investointien myötä alan merkittävyys kasvaa, minkä vuoksi oman yhdistyksen perustaminen oli alan kannalta välttämätöntä, toteaa Vilenius.

Alan investointipotentiaali Suomessa on valtava. Akkualan yritykset suunnittelevat investoivansa Suomeen lähivuosina yli kuudella miljardilla eurolla. Vuoteen 2027 mennessä alan yritysten tavoiteltu liikevaihto on ainakin noin yhdeksän miljardia euroa vuodessa. Ala työllistää vuoteen 2027 mennessä kuusi tuhatta työntekijää suoraan ja välillisesti 20000.

Akkuteollisuus ry on tiettävästi ensimmäinen alan edunvalvontajärjestö maailmassa. Mukana uudessa yhdistyksessä ovat perustamisvaiheessa Suomen Malmijalostus Oy, Terrafame Oy, Umicore Finland Oy, Jervois Finland Oy, Norilsk Nickel Harjavalta Oy, Fortum Battery Recycling Oy, BASF Battery Materials Finland Oy, Keliber Oy ja CNGR Finland Oy.

 

Katso myös Akkuteollisuus ry:n tiedote:
Akkuala perusti uuden etujärjestön Akkuteollisuus ry:n – alan yritykset suunnittelevat investoivansa Suomeen lähivuosina yli kuudella miljardilla eurolla

Valokuvia:
Lataa tästä Matti Hietasen valokuva

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Matti Hietanen, Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040 823 8806

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

16. tammikuu 2023