Skip to main content

CNGR Finland valmistelee prekursoritehdasta Haminaan

Haminaan suunniteltu prekursorimateriaalia tuottava pCAM-tehdas sai toteuttajakseen uuden yhtiön, kun Suomen Malmijalostus ja CNGR Advanced Material perustivat vuonna 2022 CNGR Finland Oy:n. Omistusosuutemme yhteisyrityksestä on 40 %. Yhteisyrityksen tavoitteena on huippumoderni tuotantolaitos, joka pystyy tarjoamaan prekursorituotetta ennätyksellisen alhaisella hiilijalanjäljellä.

Tämä on CNGR Finland.  

Prekursoritehtaan mallinnuskuva Haminan satamasta

Tuotteena pCAM eli prekursorimateriaali

Prekursorimateriaali eli pCAM (precursor cathode active material) on akun katodiaktiivimateriaalin esiaste, jota tarvitaan litiumioniakkujen valmistukseen. CNGR Finlandin prekursoritehdashanke onkin olennainen osa suomalaisen ja koko eurooppalaisen akkuarvoketjun kehittämistä. Haminan naapuriin, Kotkaan, on lisäksi suunnitteilla katodiaktiivimateriaalitehdas. Mikäli molemmat tehtaat toteutuvat, Kymenlaaksosta voidaan puhua yhtenä Euroopan suurimpana akkumateriaalitehtaiden keskittymänä.

Yhteistyötä johtavan teknologiayhtiön kanssa

Suomen Malmijalostuksen kumppani, Shenzenin pörssissä listattu teknologiayhtiö CNGR Advanced Material, on Aasian ja Tyynenmeren alueen suurin prekursorimateriaalin toimittaja, jolla on globaali asiakaskunta. Yhtiöllä on kolme prekursoritehdasta Kiinassa sekä vankka osaaminen teknologiasta ja teollisen tuotannon ylösajosta.

Lue lisää Haminan pCAM-tehdashankkeesta.

Haminan pCAM-tehdas

Tutustu CNGR Finlandin prekursoritehdas-hankkeeseen

Voit tutustua tulevaan tehtaaseen, joka on suunniteltu Haminan sataman alueelle.

Klikkaa tästä animaatioon.

Uutisia CNGR Finlandista

Uutinen / 12.02.2024

Haminaan suunniteltu akkumateriaalitehdas sai ympäristöluvan

Tehdashanketta vie eteenpäin Suomen Malmijalostuksen osakkuusyhtiö CNGR Finland Oy.

Tehdashanketta vie eteenpäin Suomen Malmijalostuksen osakkuusyhtiö CNGR Finland Oy.

Uutinen / 14.02.2023

Tutustu tulevaan prekursoritehtaaseen animaation avulla

Lyhyt animaatio havainnollistaa sitä, miltä Haminaan suunniteltu tehdas ja sitä ympäröivä satama-alue näyttäisivät valmiina.

Lyhyt animaatio havainnollistaa sitä, miltä Haminaan suunniteltu tehdas ja sitä ympäröivä satama-alue näyttäisivät valmiina.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoa toiminnastamme? Ota yhteyttä.
Timo Strengell

Timo Strengell

johtaja, akkuarvoketju