Skip to main content

CNGR Finland valmistelee prekursoritehdasta Haminaan

Haminaan suunniteltu prekursorimateriaalia tuottava pCAM-tehdas sai toteuttajakseen uuden yhtiön, kun Suomen Malmijalostus ja CNGR Advanced Material perustivat vuonna 2022 CNGR Finland Oy:n. Omistusosuutemme yhteisyrityksestä on 40 prosenttia. Yhteisyrityksen tavoitteena on huippumoderni tuotantolaitos, joka pystyy tarjoamaan prekursorituotetta ennätyksellisen alhaisella hiilijalanjäljellä.

Tuotteena pCAM eli prekursorimateriaali

Prekursorimateriaali eli pCAM (precursor cathode active material) on akun katodiaktiivimateriaalin esiaste, jota tarvitaan litiumioniakkujen valmistukseen. CNGR Finlandin prekursoritehdas onkin olennainen osa suomalaisen ja koko eurooppalaisen akkuarvoketjun kehittämistä. Haminan naapuriin, Kotkaan, on suunnitteilla katodiaktiivimateriaalitehdas, jonka valmistuessa Kymenlaaksosta voidaan puhua yhtenä Euroopan suurimpana akkumateriaalitehtaiden keskittymänä.

Yhteistyötä johtavan teknologiayhtiön kanssa

Suomen Malmijalostuksen kumppani, Shenzenin pörssissä listattu teknologiayhtiö CNGR Advanced Material, on Aasian ja Tyynenmeren alueen suurin prekursorimateriaalin toimittaja, jolla on globaali asiakaskunta. Yhtiöllä on kolme prekursoritehdasta Kiinassa sekä vankka osaaminen teknologiasta ja teollisen tuotannon ylösajosta.

Vastuullisuus

Tavoittelemme vastuullista kasvua

Suomen Malmijalostus tekee sijoitukset pitkäjänteisesti kaupalliselta pohjalta ja tavoittelee tuottoa sijoituksilleen. Olemme sitoutuneet eettiseen liiketoimintaan, kantamaan vastuumme ympäristöstä ja käymään vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa.

Lue lisää vastuullisuudesta.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoa toiminnastamme? Ota yhteyttä.