Skip to main content

Kotkaan suunnitellaan katodiaktiivimateriaali­tehdasta

Kotkaan on suunnitteilla katodiaktiivimateriaalia tuottava CAM-tehdas. Tehtaan suunnittelun pohjatietona on käytetty 50 000 tonnin vuosituotantoa sekä mahdollisuutta laajentaa kapasiteettia tulevaisuudessa. Toteutuessaan tehdas on merkittävä osa suomalaista ja eurooppalaista akkuarvoketjua. Ensivaiheen kapasiteetilla se työllistäisi suoraan noin 250 henkilöä.

Tuotteena CAM eli katodiaktiivimateriaali

Uudessa tehtaassa valmistettaisiin jauhemaista katodiaktiivimateriaalia (cathode active material), jota tarvitaan kennotehtaissa akkukennon arvokkaimman osan, katodin, valmistukseen.

Kumppaninamme tehdashankkeessa on Shenzhenin pörssissä listattu Beijing Easpring Material Technology, joka on litiumioniakkujen katodimateriaalin kehittäjä, valmistaja ja toimittaja. Yhtiöllä on kaksi tuotantolaitosta Kiinassa, ja se myy tuotteitaan globaalisti.

Tavoitteena akkumateriaalitehtaiden keskittymä

Yhtenäisen akkuarvoketjun kehittäminen on Suomessa edennyt hyvin, ja Kymenlaakson hankkeet ovat olennainen osa kehitystyötämme. Kotkaan suunniteltu katodiaktiivimateriaalitehdas ja Haminaan suunniteltu prekursoritehdas muodostavat yhden Euroopan suurimman akkumateriaalitehtaiden keskittymän.

Lähekkäin sijaitsevilla akkumateriaalitehtailla on hyvät mahdollisuudet hyötyä toisistaan. Haminassa tuotettavaa materiaalia voidaan hyödyntää Kotkan tehtaan tuotannossa, mikä auttaa logistiikkakulujen ja hiilijalanjäljen hallinnassa.

Vastuullisuus

Tavoittelemme vastuullista kasvua

Suomen Malmijalostus tekee sijoitukset pitkäjänteisesti kaupalliselta pohjalta ja tavoittelee tuottoa sijoituksilleen. Olemme sitoutuneet eettiseen liiketoimintaan, kantamaan vastuumme ympäristöstä ja käymään vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa.

Lue lisää vastuullisuudesta.

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoa toiminnastamme? Ota yhteyttä.