Skip to main content

Haminaan suunniteltu akkumateriaalitehdas sai ympäristöluvan

Tehdashanketta vie eteenpäin Suomen Malmijalostuksen osakkuusyhtiö CNGR Finland Oy.

Julkaistu

12. helmikuu 2024

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt osakkuusyhtiömme CNGR Finlandin Haminaan suunnittelemalle akkumateriaalitehtaalle ympäristöluvan. Tämä edistää merkittävästi 500 miljoonan euron investointihanketta. Tehdas tulee tuottamaan vuosittain 60 000 tonnia prekursorimateriaalia (pCAM) sähköajoneuvojen akkuihin.

”Päätös on odotustemme mukainen. Ympäristöluvan saaminen on meille iso virstanpylväs työssä eteenpäin. Alueelle on muodostumassa keskeinen akkualan osaamiskeskus, jolla on positiivinen, taloutta ja työllisyyttä kasvattava vaikutus”, sanoo CNGR Finlandin toimitusjohtaja Thorsten Lahrs.

CNGR Finlandin tavoitteena on rakentaa huippumoderni tuotantolaitos, joka hyödyntää alan viimeisintä teknologiaa. Hankkeelle on myönnetty vihreän siirtymän etusijamenettely.

Aluehallintovirasto toteaa päätöksessään, että suunniteltu toiminta täyttää ympäristönsuojelulaissa ja jätelaissa sekä niiden nojalla annetuissa asetuksissa mainitunlaiselle toiminnalle asetetut vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty.


Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Thorsten Lahrs
CNGR Finland Oy
etunimi.sukunimi@cngr.fi
p. 050 302 7895

Toimitusjohtaja Matti Hietanen
Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi@mineralsgroup.fi
p. 040 823 8806

Akkuarvoketjun johtaja Timo Strengell
Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi@mineralsgroup.fi
p. 040 738 4860

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

CNGR Finland Oy on toukokuussa 2022 perustettu yhteisyritys, josta Shenzhenin pörssissä listattu CNGR Advanced Material (SZSE) omistaa 60 prosenttia ja Suomen Malmijalostus Oy 40 prosenttia. CNGR Advanced Material on älykkään ja vihreän teollisuuden teknologiayhtiö sekä asiantunteva litiumakkumateriaalien toimituskumppani. Yhtiö on maailman johtava litiumakkujen katodin esiasteen valmistaja, jolla on kattava tutkimus ja kehitys -organisaatio. www.cngr.fi

Julkaistu

12. helmikuu 2024