Skip to main content

Suomen Malmijalostuksen vuosi 2022 otti vauhtia vihreästä siirtymästä

Vuosiraporttimme vuodelta 2022 on nyt julkaistu verkkosivustollamme.

Julkaistu

30. maaliskuu 2023

Kaivosalan ja akkuarvoketjun toimijoiden vuosi 2022 oli vahvan kasvun aikaa vihreän siirtymän ansiosta ja toisaalta epävarmuuden aikaa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Suomen Malmijalostus Oy edisti vuoden aikana investointihankkeitaan ja osallistui portfolioyhtiöidensä toiminnan kehittämiseen.

Suomen Malmijalostus -konsernin tilikauden tulos oli 79,1 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 1,2 miljardia euroa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Suomen Malmijalostuksen lisäksi Terrafame Oy sekä kaivoshankeyhtiö Sokli Oy ja projektiyhtiö Finnish Battery Chemicals Oy. Emoyhtiö Suomen Malmijalostuksen tilikauden tulos vuodelta 2022 oli 4,2 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 580,3 miljoonaa euroa.

Suomen Malmijalostus Oy:n hallituksen jäseninä jatkavat 30.3.2023 pidetyn yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti puheenjohtajaksi valittu Antti Kummu, varapuheenjohtajaksi valittu Olavi Huhtala sekä Pauli Anttila, Teija Kankaanpää, Ilpo Korhonen, Jukka Ohtola ja Eeva Ruokonen. Yhtiökokouksessa käsiteltiin myös yritysvastuuasiat, tilinpäätös sekä palkitsemispolitiikka ja johdon palkitseminen.

 

Lisätietoa:

Tutustu tästä vuoden 2022 vuosiraporttiin

Toimitusjohtaja Matti Hietanen, Suomen Malmijalostus Oy
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040 823 8806

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

30. maaliskuu 2023