Suomen Malmijalostus Oy on mukana rakentamassa johtavaa akkutuotannon ekosysteemiä Eurooppaan. Omistamme, johdamme ja kehitämme kaivos- ja akkualan yrityksiä, sijoitusohjelmaa sekä teknologiahankkeita. Tavoitteenamme on maksimoida suomalaisten raaka-aineiden arvo vastuullisesti. Samalla haluamme luoda kumppanuuksia, jotka vievät koko Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. 

Ajankohtaista

Suomen Malmijalostus vahvistaa tiimiään

25.11.2019

Suomen Malmijalostus Oy on vahvistanut tiimiään Shanghaissa ja Helsingissä. Jatkossa yksi henkilö tekee töitä yhtiölle Aasian markkinalla. 

Lue lisää
FEM-konferenssi nosti esille kaivosalan uudet mahdollisuudet

22.11.2019

Pohjois-Suomen kaivannaisalan näkymiä arviointiin positiivisiksi Levillä lokakuussa järjestetyssä FEM-konferenssissa. Erityisen lupaava on malminetsinnän tilanne.

Lue lisää
Salon ja Varsinais-Suomen valtit akkuarvoketjun kehittämisessä

25.10.2019

Akkupakettitehtaan sijoittuminen Saloon avaa kaupungille uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää osaamista. Tavoitteena on nyt luoda alueelle akkuteollisuuden osaamiskeskittymä, kirjoittaa kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Lue lisää
Luontovaikutusten minimointi, toiminnan kannattavuus ja akkuarvoketjun kehittäminen sidosryhmäodotusten kärjessä

17.10.2019

Suomen Malmijalostus Oy:n sidosryhmätutkimus on saatu päätökseen. Yhtiöltä odotetaan pitkäjänteistä toimintatapaa sekä rohkeita avauksia, jotka tulee kuitenkin tehdä vastuullisesti ja harkiten.

Lue lisää

KEHITTYVÄ EKOSYSTEEMI

Sähköauton akun valmistamiseen tarvitaan arviolta 50 kiloa nikkeliä, 8 kiloa litiumia ja 6 kiloa kobolttia. Sähköautojen ja akkujen kysynnän kasvu johtaa myös raaka-aineiden kysynnän kasvuun. 

Suomi on Euroopan ainoa merkittävä sähköautojen akkujen raaka-aineiden tuottaja. Nyt tarvitsemme käytännön toimia kaivos- ja akkuteollisuuden yhteistyön vauhdittamiseksi.