Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Tämän ohella teemme kaivos- ja akkualaan liittyvää pitkän tähtäimen teknologiakehitystä.

Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta.

Ajankohtaista

Ferrovanin konkurssipesä myy Mustavaara-hankkeeseen liittyviä oikeuksia

10.02.2020

Suomen Malmijalostus Oy on yhtenä velkojana Ferrovan Oy:n konkurssissa.

Lue lisää
Suomen Malmijalostus sijoittaa 30 miljoonaa euroa akkukemikaalitehtaaseen

07.02.2020

Yhtiö toimeenpanee aiemmin sovittuja Terrafamen akkukemikaalitehtaan rahoitusjärjestelyjä.

Lue lisää
Suomelle suurempi rooli liikenteen arvoketjussa

17.01.2020

Euroopan hiilidioksidipäästöistä jopa 25 prosenttia on peräisin liikenteestä, kirjoittaa vierailijabloggarimme VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara. Päästötön liikenne on Suomen ja EU:n poliittisten toimijoiden ja teollisuuden yhteinen tavoite.

Lue lisää
Vastuullisuusohjelma tiivistää Suomen Malmijalostuksen kestävän kehityksen tavoitteet

15.01.2020

Yhtiön vastuullisuusohjelmassa vuosille 2020–2024 on kolme teemaa. Tavoitteiden asettamista varten saatiin hyödyllistä tietoa sidosryhmätutkimuksesta.

Lue lisää

KEHITÄMME KOTIMAISTA AKKUARVOKETJUA


Litiumioniakkujen sekä niiden tuotannossa tarvittavien materiaalien ja komponenttien kysyntä kasvaa sähköajoneuvojen yleistymisen ja uudenlaisten energian varastointitapojen myötä. Suomen vahvuuksia käynnissä olevassa muutoksessa ovat mm. kotimaiset mineraalivarat, vankka kokemus metallien jalostuksesta, tasokas infrastruktuuri sekä päästöttömän energian hyvä saatavuus.

Tavoitteenamme on tunnistaa kotimaisen akkuarvoketjun kehittämiseen kumppanit, joiden kanssa voimme osaomistajana perustaa Suomeen uudenlaista, kestävää teollisuutta. Lue lisää.