Skip to main content

Tavoitteena puhtaampi tulevaisuus

[]

Liikenteen sähköistyminen ja litiumioniakkujen kasvava kysyntä edellyttävät uutta teollisuutta läpi arvoketjun – kaivoksilta akkukennojen tuotantoon saakka. Suomen Malmijalostuksen tehtävänä on kehittää vastuullista kaivostoimintaa ja akkuarvoketjua Suomeen. Samalla olemme tukemassa EU:n vihreän kehityksen ohjelmaa, jonka mukaan Euroopan tavoitteena on saavuttaa ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä.

0 milj.

Eurooppalaisen akkukennotuotannon on tarkoitus riittää vuoteen 2031 mennessä noin 30 miljoonaan sähköautoon vuodessa.

0 GWh/a

Markkinaennusteiden mukaan eurooppalainen akkukennotuotanto vuoteen 2031 mennessä on noin 1200 GWh vuosittain.

0 kt/a

Eurooppalainen kennotuotanto vuoteen 2031 mennessä edellyttää noin 1870 kt:n katodiaktiivimateriaalituotantoa (CAM) vuosittain.

0 kt/a

Eurooppalainen katodiaktiivimateriaalituotanto vuoteen 2031 mennessä edellyttää noin 1780 kt:n prekursorituotantoa (pCAM) vuosittain.

Uudenlaista liiketoimintaa

Tavoitteenamme on nostaa kotimaisten mineraalien jalostusarvoa kehittämällä litiumioniakkujen tuotannon arvoketjua Suomessa. Kehityshankkeemme ulottuvat nyt kaivoksilta akkukemikaaleihin ja -materiaaleihin saakka.

Portfolioyhtiöt ja kehityshankkeet

Terrafame Oy

Tytäryhtiömme Terrafame tuottaa nikkeli- ja kobolttisulfaatteja litiumioniakkujen valmistukseen. Se tarjoaa asiakkailleen läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Keliber Oy

Keliber on kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö, jonka suunnitelmissa on käynnistää litiumhydroksidin tuotanto vuonna 2025. Yhtiö valmistautuu kaivostoimintaan ja litiumin jalostamiseen omalla kemiantehtaallaan.

CNGR Finland Oy

CNGR Finland valmistelee Haminaan rakennettavaa prekursorimateriaalia tuottavaa tehdasta. Tavoitteena on alhaisen hiilijalanjäljen huippumoderni tuotantolaitos.

Adven-FMG Sodium Sulphate Solutions Oy

Adven ja Suomen Malmijalostus kehittävät yhteistyössä kiertotalouskonseptia teollisuuden purkuvesien natriumsulfaatin käsittelyyn. Tavoitteena on tarjota ratkaisuja teollisuudelle palvelumallin pohjalta.

Sokli Oy

Sokli on mineraalivarannoiltaan maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen alue. Arvioimme parhaillaan Savukoskella sijaitsevan esiintymän potentiaalia ja kaivostoiminnan kannattavuutta kokonaisvaltaisesti.

Kotkan CAM-hanke

Kotkaan suunnitteilla olevan tehtaan on määrä tuottaa litiumioniakkujen valmistukseen tarvittavaa katodiaktiivimateriaalia. Kumppaninamme hankkeessa on Shenzhenin pörssissä listattu Beijing Easpring Material Technology.

Ajankohtaista

Täältä näet kaikki tuoreimmat uutiset ja pääset katsomaan aiemmin julkaisemiamme uutisia.

Uutinen / 27.01.2023

Kymenlaakson tehdashankkeiden urakoitsijarekisteri avattu

Haminan ja Kotkan tehdashankkeiden tulevista töistä kiinnostuneet urakoitsijat voivat nyt ilmoittautua projektihenkilöstön käytössä olevaan urakoitsijarekisteriin.

Haminan ja Kotkan tehdashankkeiden tulevista töistä kiinnostuneet urakoitsijat voivat nyt ilmoittautua projektihenkilöstön käytössä olevaan urakoitsijarekisteriin.

Uutinen / 19.01.2023

Global Battery Alliance julkisti akkupassin soveltuvuusselvityksen

World Economic Forumissa lanseeratut akkupassin prototyypit sisältävät aitoa dataa autonvalmistajilta.

World Economic Forumissa lanseeratut akkupassin prototyypit sisältävät aitoa dataa autonvalmistajilta.

Uutinen / 16.01.2023

Toimitusjohtaja Matti Hietanen Akkuteollisuus ry:n puheenjohtajaksi

Suomessa toimivat akkualan yritykset ovat perustaneet etujärjestön, johon liittyi ensivaiheessa 9 yritystä.

Suomessa toimivat akkualan yritykset ovat perustaneet etujärjestön, johon liittyi ensivaiheessa 9 yritystä.

Vastuullisuus

Yhteiskuntavastuu on työmme ytimessä

Vastuullisuustyömme tähtää yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen, arvoketjun vastuullisuuden kehittämiseen sekä ympäristö- ja ilmastovaikutusten minimoimiseen. Lähdemme siitä, että tämä työ on kiinteä osa yhtiön strategiaa ja liiketoimintaa.

Lue lisää vastuullisuudestamme.