AKTIIVISTA YHTEISTYÖTÄ

Suomen Malmijalostus Oy rakentaa Euroopan johtavaa akkutuotannon ekosysteemiä. Omistamme, johdamme ja kehitämme akku- ja kaivosklusterin yrityksiä, sijoitusohjelmaa sekä tutkimus- ja kehityshankkeita. Toimintaamme ohjaa tavoitteemme maksimoida suomalaisten raaka-aineiden arvo. Haluamme luoda kumppanuuksia, jotka vievät Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja vastuullisempaa tulevaisuutta. Oletko valmis vastaamaan haasteeseen?

Ajankohtaista

Akkuarvoketjuun on syntymässä kasvavia, tuottoisia mahdollisuuksia

10.05.2019

Sähköautoakkujen arvoketjun kehittäminen tarjoaa suomalaiselle yhteiskunnalle huomattavia taloudellisia hyötyjä. Suomen Malmijalostus Oy:n teettämän selvityksen mukaan hyötyjä saataisiin sekä suorina talousvaikutuksina että kerrannaisvaikutuksina, jotka heijastuisivat monille eri toimialoille.

Lue lisää
Uusi asiantuntijaselvitys: Akkuarvoketjusta erittäin merkittäviä taloudellisia hyötyjä Suomelle

08.05.2019

Suomen Malmijalostus Oy:n tavoitteena on, että Suomeen syntyisi investointeja litiumioniakkujen valmistuksen arvoketjun eri vaiheisiin. Yhtiö teetti keväällä 2019 konsulttiyhtiö Ramboll Finland Oy:llä selvityksen parhaillaan neuvottelujen kohteena olevien investointien vaikutuksista suomalaiselle yhteiskunnalle.

Lue lisää
Vuoden 2018 vuosikertomus on julkaistu

15.04.2019

Suomen Malmijalostus Oy on julkaissut vuosikertomuksen vuodelta 2018 suomeksi ja englanniksi.

Lue lisää
FERROVAN OY KONKURSSIIN

10.04.2019

Ferrovan Oy:n selvitystilan jatkamiselle ei ole löytynyt edellytyksiä ja selvitysmies on 9.4.2019 jättänyt konkurssihakemuksen Oulun käräjäoikeudelle.

Lue lisää

KEHITTYVÄ EKOSYSTEEMI

Suomi on Euroopan ainoa merkittävä sähköautojen akkujen raaka-aineiden tuottaja. Sähköauton akun valmistamiseen tarvitaan arviolta 8 kiloa litiumia, 50 kiloa nikkeliä ja 6 kiloa kobolttia. Sähköautojen ja -akkujen kysynnän kasvu johtaa myös raaka-aineiden kysynnän kasvuun.  Nyt tarvitsemme käytännön toimia akku- ja kaivosteollisuuden yhteistyön vauhdittamiseksi.